Kalfslapje met spinazie en parmaham en pasta in tomatensaus

De tomatensaus

Verwarm de olijfolie en leg de knoflook en het pepertje erin. Laat dit een kwartiertje zachtjes bakken zodat het de olijfolie op smaak brengt.
Haal de knoflook en de peper er dan uit. Doe de tomatenstukjes, de klein gescheurde basilicum, de suiker, het zout en de peper in de pan en laat dit 30 minuten zachtjes koken. Proef en breng de saus zo nodig verder op smaak!

De gevulde kalfslapjes

Je kunt de spinazieblaadjes kort koken of stomen. Koken gaat zo.
Breng in een pan een laagje water aan de kook en strooi er een beetje zout bij. Leg de spinazieblaadjes in het kokende water en wacht tot het water weer aan de kook is. Schep de spinazie er dan direct uit en laat de blaadjes uitlekken en drogen op keukenpapier of een schone doek. Voor stomen geldt natuurlijk ook: kort verhitten en daarna goed drogen.

Leg een kalfslapje tussen twee vellen plastic- of papierfolie en klop het dun uit met een vleeshamer of een platte koekenpan; maar laat het vlees wel heel. Strooi wat versgemalen peper over het vlees. Leg op ieder uitgeklopt lapje een plak parmaham en verdeel de spinazieblaadjes over het vlees. Rol het vlees stevig op.

Paneer het rolletje: eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel.
Dan nog eens door het eiwit en door het paneermeel.

Verhit de olie of het vet tot 170 ºC.
En verwarm de oven voor op 150 ºC.

Bak de rolletjes (één tegelijk) in 4 minuten goudbruin.
Draai ze in de tussentijd een keertje om.
Zet ze nog een kwartiertje in de oven om na te garen.

Het gerecht

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet het af en roer de pasta direct