Frambozentoetje

Wontondeeg bestaat eenvoudig uit bloem en water. Het deeg wordt dun met de hand of met een pastamachine uitgerold.
Dit deeg wordt meestal gebruikt om smakelijke vullingen in te verpakken. Dan gaargekookt, gestoomd en gebakken.
In dit recept wordt alleen het deeg gefrituurd, zodat het deeg heel knapperig wordt. De vulling komt daarna.

De frambozensaus

Verwarm een klontje boter in een steelpan en doe er de frambozen bij. Verhit de frambozen zodat ze hun sap loslaten. Blijf in de pan roeren. Laat het kort koken tot alle frambozen uit elkaar zijn gevallen en giet dan alles door een zeef in een schone pan. Druk het vocht met de achterkant van een lepel uit de frambozen. Nu zijn de pitjes eruit en heb je een mooie gladde saus. Zet de pan weer op het vuur. Strooi de suiker erbij. Meng in een kleinbakje de maïzena met de frambozenlikeur en roer het door de warme saus. Laat dit zachtjes koken maar blijf wel roeren. Zodra de saus dik begint te worden laat je de saus op heel zacht vuur nog een minuut pruttelen. Dan kan de pan van het vuur.

Het krokante bakje

Verhit de olie of het vet tot 175 ºC.
Plooi een wontonvel om de binnen- of buitenkant van een metalen bakje. Dek het af met een tweede bakje.
Druk het lichtjes op elkaar en doe het pakketje in de hete olie of het vet. Als het deeg mooi lichtbruin is dan schep je het met een schuimspaan uit de frituur, leg het op keukenpapier en plooi voorzichtig (het deeg is nu nog een beetje plooibaar) het deeg wat open zodat je de bakjes eraf kunt halen.
Laat de bakjes op de kop afkoelen op keukenpapier.
Leg de bakjes te drogen op een rekje.
Bak dan het volgende wontonbakje.

De vulling voor het bakje

Mix de slagroom stijf met 3 eetlepels suiker en spatel het door de roomkaas.
Snijd een vanillestokje in de lengte door en schraap het zwarte merg eruit. Roer dit door de frambozenlikeur en meng het ook losjes met de roomkaas.
Zet de vulling in de koelkast tot gebruik.

Het gerecht

Spatel de helft van de saus losjes door de vulling. De rest van de saus presenteer je er apart bij of verdeel je over de dessertbordjes. Schep 1 of 2 eetlepels van de vulling in de bakjes en presenteer het met een schaaltje verse frambozen en wat verse munt.